PARTNERZY PORTALU partner portalu wnp.pl partner portalu wnp.pl

wnp.pl - portal gospodarczy

• Strefa premium

Volkswagen: afera może dotyczyć 11 mln aut. Prezes straci stanowisko?

Autor: WNP.PL (PIM)
22-09-2015 13:53 |  aktualizacja: 22-09-2015 15:29
Volkswagen: afera może dotyczyć 11 mln aut. Prezes straci stanowisko?

W samych tylko Stanach Zjednoczonych grupie grożą kary w wysokości 18 miliardów dolarów.

Fot. Fotolia

Koncern Volkswagena przyznał, że kwestia oszustw przy badaniach czystości spalin może dotyczyć 11 mln aut na całym świecie, a nie jak przedtem utrzymywano 500 tys. w USA. Według nieoficjalnych informacji niemieckiej prasowych Martin Winterkom, szef Volkswagena w najbliższy piątek straci stanowisko. Jego następcą może być Matthias Müller, szef Porsche.

Informację o dymisji Winterkoma podał niemiecki Tagesspiegel powołując się na źródła w radzie nadzorczej koncernu, która miała stracić zaufanie do obecnego prezesa. Gazeta podaje, że rzecznik koncernu określił te doniesienia mianem nonsensu.

wnp.pl - portal gospodarczy

DALSZA CZĘŚĆ ARTYKUŁU JEST DOSTĘPNA DLA SUBSKRYBENTÓW STREFY PREMIUM PORTALU WNP.PL

lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie. Nie masz konta? Kliknij i załóż konto!

SUBSKRYBUJ WNP.PL

Najważniejsze informacje portalu wnp.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Wnp.pl: polub nas na Facebooku

Wnp.pl: dołącz do nas na Google+

POLSKA I ŚWIAT

467 ofert w bazie

POLECAMY W SERWISACH GRUPY PTWP

Drodzy Użytkownicy!

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.